פרויקטים
הכול מתחיל מרעיון, תפיסה, קונספט – אך זה לא מגיע רחוק אם לא יודעים איך לתרגם את הרעיון למעשה, להפוך אותו למיזם חי ונושם, למותג. אידה צצולה הופכת רעיונות למיזמים מצליחים מעל עשרים ושבע שנה. מפתחת קונספטים, יודעת להפוך חזון למציאות, לפרויקט, בצורה מדוייקת, מוקפדת באיכות גבוהה של הפקה ותוכן עד לפרטים הקטנים. והחשוב מכל עם לב פתוח ואצבע מובילה.
פיתוח, קידום ותוכן לקונספטים בעולם האירוח והסדנאות
2013-2024
בשנים האחרונות אידה מפתחת סדנאות ותוכן משלים לאירוח של עד 100 משתתפים בפעילויות של מורים בכירים המלמדים את השיטה שפיתחו: בעולם התנועה, היוגה, המינדפולנס והמדיטציה. זאת לצד שותפים לדרך כגון: אוהד נהרין, גבי דורון, קרן ארבל, מתי ליבליך ועוד.
קונספט "חברותא" שפותח מתוך עולם הפסטיבלים, מייצר חופשה משפחתית הכוללת סדנאות לילדים, הורים ובני נוער ותכנים העוסקים בטבע, אומנות, קשר בין הורה לילד, וחיבור לעצמנו. האירוח הינו ללא מסכים ועל טהרת האוכל בצמחוני, המחבר את המשפחות להוויה וחוויה אחרת.
משנת 2022 – פיתוח ויעוץ לפרויקטים וסדנאות בעולם והפקה של סדנאות באירופה.
מואה נווה – מדבר
2010-2013
מואה הממוקמת בערבה, משתרעת על פני 60 דונמים, והיא נרכשה על ידי ספי קרייתי במטרה לבנות מקום לסדנאות וליצור משכן לתרבות של שלום. המקום הוקם לאורך שנים בעבודת כפיים קשה ובבניה עם לבני אדמת המקום.
לפרויקט התחברתי בשלבי הבנייה של המקום, כדי לפתח את המקום לפי החזון כמקום לסדנאות. הפיתוח ארך כשנתיים וחשף את עולם הסדנאות הישראלי שכלל אז נישה קטנה של מתרגלים, לערבה ולמואה נווה מדבר.
במתחם מואה יש כ-30 חדרים ואוהלי אירוח והוא יכול לארח עד 100 איש לסדנה. לאורך השנים זכתה מואה למוניטין כמקום היפה ביותר בארץ לסדנאות.
מתחם התחנה תל אביב
2008-2010
מתחם תחנת הרכבת של יפו הממוקם בסמיכות לנווה צדק ולחוף הים של תל אביב, היה במשך שנים אזור צבאי סגור המשתרע על עשרות דונמים ובהם עשרות מבנים טמפלרים.
כשנתיים לפני פתיחת המקום, כיאה לפרויקט של פיתוח מתחם אורבני בסדר גודל כזה, שודכה אידה על ידי ראש העיר לחברת ויטניה ולאבי מורדוך זוכי המכרז על תפעול המתחם. כבר בתקופת השחזור והשיפוץ החלה אידה לפתח את הקונספט התרבותי של המקום כולל תמהיל החנויות והמסעדות, בניית הקונספטים המובילים למבנים וייזום "שווקים בתחנה" כעוגן תדמיתי ושיווקי המושך תושבים ותיירים על בסיס שבועי.
המתחם שנפתח ברעש תקשורתי גדול ב-2009, משך עשרות אלפי מבקרים מדי סופ"ש והיה למתחם היפה ביותר בארץ.
שווקים בתחנה
2009-2010
קונספט ייחודי של אידה עבור מתחם "התחנה" בהתאם לנתוני השטח וצרכי הפיתוח.
במסגרת הקונספט פותחו שני שווקים כאשר לכל אחד מהם הוגדרה זהות ייחודית משלו, על ידי פניה לקהל שונה, ויום אחר בשבוע: השוק האורגני שהיה השוק הראשון מסוגו בארץ, ושוק יוניק – שוק מעצבי מוצר צעירים אר שנבחרו בקפידה. לטובת פרויקט השווקים עוצבו ונבנו 20 דוכנים מיוחדים מעץ שהותאמו לשינוע ותפעול לצורך מכירות.
"אורגניק"
2010
השוק האורגני הראשון בישראל, שנפתח במטרה להביא למודעות תושבי ישראל את החקלאות האורגנית והחקלאות ברת הקיימא, נפתח בשיתוף עם הארגון לחקלאות אורגנית. זאת על מנת להדק את בחירת החקלאים ומתוך רצון להביא אחריות מלאה לתוצר האורגני, תוך עידוד חקלאים להצטרף לדרך האורגנית באופן אחראי ומבוקר. השוק נפתח מדי שישי בבוקר בליווי מוסיקה ובאווירה יוצאת דופן,
השוק האורגני הביא תפארת וגאווה למתחם החנה, משך אליו אלפי אנשים לאורך כל השנה והיה המניע למהפכת החקלאות האורגנית בישראל.
וילה מלצ'ט
2007-2009
וילה מלצ'ט הקסומה וההיסטורית השוכנת על גדות הכנרת נבנתה על ידי הלורד מלצ'ט בתחילת שנות ה- 20, וזכתה לארח בין שעריה את חשובי האומה ובכיריה. משפחת רוזנפלד שהינה בעלת הנכס והקרקעות שסביבו, פנתה לאידה לפיתוח המתחם והווילה, וביחד עם דניאל רוזנפלד יצרה אידה את חזון הווילה הפרטית הראשונה להשכרה בישראל לנופש וכמתחם לאירועים פרטיים וחתונות. בשנת 2007 הווילה שופצה, שוחזרה ועוצבה מבפנים, ואובזרה לצרכי אירוח לקבות מטבח שפים. במשך כחמש שנים הווילה, על תשעת הדונמים שסביבה, שימשו כממלכה פרטית להשכרה.
"פשפש לילה"
2006-2008
שוק הפשפשים ביפו היה שוק רוכלים ועתיקות ומציאות, ששכן באזור מוזנח של העיר. אידה זיהתה את הפוטנציאל הטמון בקסם האותנטי של השוק וחיברה אותו עם התשוקה להביא לקהל הצעיר של תל אביב את הדבר הבא. במשך שנים ניסתה אידה לשכנע את מחלקת התרבות של עיריית תל-אביב לפתח את שוק הפשפשים, ומשנמצא התקציב קיבלה אור ירוק מראש העיר וממחלקת התרבות להוציא לפועל את הקונספט שיקדם את האזור. כך נולד "פשפש לילה" שחיבר בין מעצבי אופנה ומעצבי מוצר צעירים, חנויות יד שניה ואומנים אשר פתחו דוכנים ליד הרוכלים. מכללות לאומנות כגון בצלאל, שנקר ועוד, ערכו עבור המיזם פרויקטים מיוחדים בהשתתפות סטודנטים בנושאי וינטאג' ומחזור וקיימו תערוכות בחלל מבנה עמיעד. תקליטנים מהארץ ומהעולם נגנו במקום קאברים של מוסיקה אלקטרונית למוסיקה משנות ה- 50-80. פשפש לילה התקיים מדי שנה בתחילת הקיץ במשך 4 שבועות ברציפות, בערבי חמישי והביא למקום קהל של עשרות אלפי אנשים.
"שוק מעצבי העיר"
1995-2007
אירוע וקונספט הדגל של חברת ההפקות בבעלותה הפרטית של אידה, רץ בהצלחה גדולה במשך12 שנה, וכינס תחתיו בשנות השיא שלו מעל ל0 100 מעצבי אופנה צעירים. האירוע שהתקיים פעמיים בשנה, הביא בכל פעם כ-30,000 מבקרים למכירת סוף שבוע בגני התערוכה.
שוק מעצבי העיר החל את פעילותו כאירוע מחתרתי, המלווה במוזיקה ו- DJחיבר בין 20 מעצבי אופנה צעירים לבין חיי הלילה התל אביבים. האירוע שהתקיים בתחילה במוסכים בדרום העיר אל מול קהל של 1,000 מבקרים, הפך למסורת מובילה ומתוקשרת המתפרסת על פני שלושה ימים, פעמיים בשנה, והביא גאווה גדולה לענף האופנה הישראלי.
שוק מעצבי העיר הביא לתודעה הציבורית את עיצוב האופנה הישראלי הצעיר, בנה מותגי אופנה מקומיים. קידם ופירנס דור שלם של מעצבים מוכשרים.
מועדון הלמון
1993-1999
הכול התחיל על המרפסת בשינקין, עם 3 צעירים חסרי מנוח בני 23, שחזרו מניו יורק ודמיינו שיפתחו מועדון אנדרגראונד בתל אביב. חודש אחרי – החלום הפך למציאות והשלישיה התחילה לבנות ולעצב את המועדון שיהיה לאבן דרך בסצנת המועדונים בתל אביב של שנות התשעים.
בשנת 1993 נפתח מועדון הלמון בדרום שכונת פלורנטין תל אביב, שהיה מועדון האפטר הראשון בארץ שפתח את דלתותיו רק לפנות בוקר. והיה מראשוני המועדונים שהביאו את סצנת מוזיקת ההאוס לישראל. מועדון הלמון פעל 12 שנים והיה מוסד מיתולוגי ואייקון תרבותי בחיי הלילה התל אביבים.